Lymphedrainage ad Vodder

Lymphedrainage is een zeer zachte en precieze massagetechniek waarbij men de lymphebanen met de juiste druk en de juiste frequentie zachtjes in de lengte- en breedterichting gaat rekken. Door deze techniek gaat het lymphesysteem een sterk verhoogde werking tot gevolg hebben.
 
Enerzijds heeft de lymphedrainage een therapeutisch doel. Men gaat deze techniek nl. toepassen om het afvoeren van overtollig vocht (oedeem) te bekomen. Dit kan nodig zijn na een trauma (bvb. enkelverstuiking), een operatieve ingreep (bvb. borstamputatie, wegname lympheklier, …) enz.
 
Verder heeft lymphedrainage een gunstig effect op de kwaliteit van ons afweersysteem. Het lymphesysteem is zowel belangrijk voor de overdracht van informatie (het herkennen van een ziekte) als voor het transport van afweerstoffen. Anderzijds zorgt een goed uitgevoerde lymphedrainage voor een zeer ontspannend effect. Daarom is deze techniek zeker aan te raden bij allerhande gevolgen van stress zoals spanningshoofdpijn en nekklachten, en wordt het vaak gebruikt bij relaxatietherapie.